Най-малко пет души бяха убити при нападение в църква в

...
Най-малко пет души бяха убити при нападение в църква в
Коментари Харесай

Нападение срещу църква в Буркина Фасо, петима са загинали

Най-малко пет души бяха убити при нахлуване в черква в Буркина Фасо, съобщи Франс прес.

Атаката е осъществена в град Силгаджи, на 60 километра от Джибо, основен град на провинция Сум. Въоръжени мъже са атакували протестантска черква, като са умъртвили четирима богомолци и основния свещеник. Най-малко двама души се водят за изчезнали след офанзивата, сподели пред Франс прес източник от службите за сигурност, предава Българска телеграфна агенция.

Буркина Фасо е бедна африканска страна, в която зачестиха джихадистките офанзиви, само че това е първо нахлуване против черква от 2015 година насам, отбелязва организацията. Досега имаше случаи на обособени офанзиви против християнски и мюсюлмански духовници.

Най-често за нападенията се считат виновни джихадистки групи, като Ансарул Ислам, Група за поддръжка на исляма и на мюсюлманите и Ислямска страна в огромната Сахара. Първо офанзивите бяха съсредоточени в северната част на страната, само че след това на прицел бяха взети и столицата и други региони, по-специално източната част на Буркина Фасо. От 2015 година в сходни набези в страната са убити 350 души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР