Най-малко пет души бяха убити и 50 ранени снощи в

...
Най-малко пет души бяха убити и 50 ранени снощи в
Коментари Харесай

Цистерна с нафта се запали в Либия, има загинали и ранени

Най-малко пет души бяха убити и 50 ранени нощес в пожар на аварирал камион, пренасящ нафта, на шосе в южната част на Либия, съобщи Ройтерс, като се базира на медици и службите за сигурност.

Снимки, качени в интернет от локални поданици, демонстрират овъгления камион и още няколко обгорени транспортни средства от двете страни на шосе в региона на Езвая, община Бент Бая. По данни на медици пет мъртви тела са открити във и край транспортните средства, само че броят за починалите може да се усили, тъй като някои от ранените са в тежко положение. Не е известно дали лидерът на камиона е измежду потърпевшите.

Източник от службите за сигурност сподели, че камионът цистерна е станал част от злополука и се е преобърнал. След това хора от други коли са пробвали да източат гориво от цистерната, без да осъзнават заплахата. " За злощастие, избухва пожар в камиона и това взема жертви ", добави източникът.

Либия изпитва дефицит от течни горива от 2014 година, когато страната е разграничена поради революция в битката за власт след свалянето на режима на Муамар Кадафи през 2011 година Либийските жители постоянно би трябвало да стоят часове наред на дълги опашки, с цел да заредят с гориво колите си.

Източник: Ройтерс
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР