Най-малко осем видни руски бизнесмени са се самоубили или са

...
Най-малко осем видни руски бизнесмени са се самоубили или са
Коментари Харесай

Осем милиардера починаха в Русия за половин година

Най-малко осем видни съветски предприемачи са се самоубили или са умряли при необясними произшествия от края на януари 2022 година

Шестима от тях са свързани с двете най-големи енергийни компании в Русия - " Лукойл " и " Газпром ", предава Си Ен Ен, представен от вестник.

Четирима са свързани с енергийния колос " Газпром " или едно от дъщерните му сдружения. Останалите двама са от " Лукойл ", която е най-голямата частна петролна и газова компания в Русия.

В началото на войната в Украйна компанията зае позиция против военните дейности от страна на Руската федерация и прикани за завършек на спора.

Именно ръководителят на съвета на шефовете на " Лукойл " Равил Маганов умря тази седмица, откакто падна от прозореца на болница в Москва. Компанията удостовери гибелта му в четвъртък. От компанията показват обаче, че повода за гибелта е " тежко заболяване ".

Друг топ управител на " Лукойл " - Александър Суботин, беше открит мъртъв покрай Москва през май, а съгласно медиите преди този момент е посетил шаман.

ТАСС цитира чиновник, съгласно който управляващите са се притекли на сигнал за мъж в безсъзнание в резултат на сърдечна непълнота.

Първият смъртен случай за годината обаче е на върховен началник в " Газпром " - той бе е открит мъртъв във вилата си в село Ленински покрай Ленинград на 30 януари 2022 година.

От РИА новости оповестяват, че на мястото е намерено предсмъртно писмо и че проверяващите проверяват версията за самоубийство. Руската национална телевизия RenTv разпозна мъжа като Леонид Шулман, началник на превоза в " Газпром инвест ".

Месец по-късно различен топ началник на " Газпром " - Александър Тюлаков, е открит мъртъв в същото село в гаража си. Инцидентът се случва на 25 февруари, оповестява Новая газета. Според медията Тюлаков също самичък си е протегнал ръка на живота.

През април още двама предприемачи, свързани с " Газпром ", се самоубиват или биват убити.

Един от тях, Владислав Аваев - някогашен вицепрезидент на " Газпромбанк ". Той бе открит мъртъв със брачната половинка и щерка си в жилището си в Москва на 18 април. Позовавайки се на източник от правоохранителните органи, ТАСС твърди, че управляващите проверяват гибелта на Аваеви като убийство/самоубийство.

Според следствието в Москва родственик е разкрила телата на Аваеви, откакто фамилният водач и бавачката споделили, че не могат да се свържат с тях по телефона или да влязат в жилището, защото вратата била заключена от вътрешната страна.

Само ден по-късно - на 19 април, някогашният изпълнителен шеф на " Новатек " - дъщерно сдружение на " Газпром " - Сергей Протосеня, бе открит мъртъв в дома си в курорта Лорет де Мар покрай Барселона.

Роденият в Украйна съветски петролен и газов милиардер Михаил Уотфорд също е открит мъртъв в дома си в Съри, Англия на 28 февруари. Според полицията в града няма съмнителни условия.

Собственикът на компанията за медицински консумативи " Медстом " - съветският предприемач Василий Мелников, също бе открит мъртъв дружно със фамилията си в Нижни Новгород в края на март.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР