Най-малко осем различни населени места в района на Херсон вече

...
Най-малко осем различни населени места в района на Херсон вече
Коментари Харесай

Язовирът Нова Каховка наводни осем населени места, започна евакуация

Най-малко осем разнообразни обитаеми места в региона на Херсон към този момент са наводнени поради разрушената язовирна стена на „ Нова Каховка “, заяви Би Би Си.

Започнала е евакуация в засегнатите региони. Големият язовир се намира в следената от Русия част на Херсонска област в Украйна. 

В град Нова Каховка е оповестено изключително състояние.

Председателят на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел упрекна Русия за офанзивата, като сподели, че унищожаването на гражданска инфраструктура е " военно закононарушение ".

Ръководителят на нуклеарния контролен орган на Организация на обединените нации Рафаел Гроси сподели, че неналичието на охлаждаща вода в атомната централа в Запорожие може да попречи на нейния спешен дизелов генератор.

„ Липсата на охлаждаща вода в главните системи за охлаждаща вода за нескончаем интервал от време би предизвикала стопляне на горивото и нетрудоспособност на спешните дизелови генератори “, сподели в изказване Рафаел Гроси.

Той добави, че няма " непосреден риск за сигурността на централата " и уточни, че има редица различни водоизточници, в това число огромно охладително езерце до обекта.

Местен чиновник, назначен от Русия, сподели, че горната част на електроцентралата е била унищожена от обстрела, само че не и самият язовир, и упрекна Украйна за атаката
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР