Най-малко осем души загинаха и много бяха ранени при блъсканица,

...
Най-малко осем души загинаха и много бяха ранени при блъсканица,
Коментари Харесай

Концерт на Скот Травис се превърна в масово меле с десетки ранени и загинали

Най-малко осем души починаха и доста бяха ранени при навалица, когато почитатели започнаха да се бутат към сцената през нощта на откриването на музикален фестивал в Хюстън, щата Тексас, през вчерашния ден, оповестиха чиновници, представени от Ройтерс.

Началникът на пожарната работа в Хюстън Самюъл Пеня удостовери броя на жертвите на конференция. Той сподели, че част от хората, която са се били събрали за осъществяване на рапъра Травис Скот, почнали да се бутат към сцената, което провокирало суматоха и пострадвания. Някои хора почнали да изпадат в безсъзнание и по-късно хаосът ескалирал, до момента в който не бил провокиран " случай с всеобщи жертви ".

Пожарната транспорти 17 души до лечебни заведения, като 11 от превозените са били в положение на сърдечен арест. Причините за случая към момента се обясняват.



" Мисля, че е доста значимо да не спекулираме. Тази вечер никой няма отговорите " сподели началникът на полицията в Хюстън Трой Финър. Той добави, че не желае да се изрича по случая преди да бъдат изяснени обстоятелствата и събрани доказателствата.

Организаторът на фестивала към момента не е коментирал случилото се.

Според в. " Хюстън кроникъл " рапърът Травис Скот прекъснал 75-минутното си осъществяване голям брой пъти, когато забелязал изпаднали в неволя почитатели пред сцената. Той помолил защитата да се увери, че те са добре и да ги изведе от тълпата.

Коли на незабавната помощ на няколко пъти влизали в тълпата с включени светлини и звукова сигнализация.

Вестникът добави, че за двудневния фестивал се е събрала 50 000 души аудитория. Изпълненията от втория ден на фестивала са анулирани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР