Най-малко осем души са загинали, а няколко са в неизвестност,

...
Най-малко осем души са загинали, а няколко са в неизвестност,
Коментари Харесай

Най-малко 8 души загинаха под свлачище в италианския курорт Иския

Най-малко осем души са починали, а няколко са в неопределеност, откакто мощна стихия провокира свлачище на италианския остров Иския.

Островът, ситуиран в Неаполитанския залив, е бил обзет от проливни дъждове през нощта, а свлачището е засегнало селището Казамичола Терме в събота, като е наводнило къщи.

Вицепремиерът Матео Салвини заяви, че са жертвите от случая са осем въпреки локалните управляващи да не се ангажираха с сходно удостоверение за смъртните случаи, защото към момента не са открити тела.

По-рано в медиите се появи информация, че 13 души са оповестени за изчезнали, макар че нямаше публично удостоверение за това. Сред изчезналите има семейство с две деца и двойка с новородено дете. Един 60-годишен мъж е бил приет в болница със съществени пострадвания.

Alluvione a Casamicciola, Ischia
— Kurosh1974 (@Kurosh_74)
В засегнатия регион е прекратено електрозахранването, а към 30 фамилии са останали блокирани в домовете си в селището Лако Амено, където се оповестява за няколко срутени здания.

Началникът на полицията Тициано Лагана дефинира обстановката като " комплицирана ". Кметът на Иския прикани жителите да си останат по домовете.

Известен с естествените си горещи извори, остров Иския има население от към 20 хиляди души и е известен измежду италианските и задграничните туристи.

" Това е покруса, броят на изчезналите хора в Касамичола към момента не е явен. Заради неприятното време на остров Иския имаме обстановки и в други региони, да вземем за пример наводнения, само че за благополучие не изключително съществени ", сподели кметът на града.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР