Най-малко осем души бяха ранени, след като иракските сили за

...
Най-малко осем души бяха ранени, след като иракските сили за
Коментари Харесай

Полицаи стреляха по протестиращи в Багдад, 8 души са ранени

Най-малко осем души бяха ранени, откакто иракските сили за сигурност откриха огън по протестиращи в центъра на Багдад, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Сблъсъци избухнаха, когато управляващите започнаха да отстраняват бетонни загради покрай площад " Тахрир " и на един от мостовете над река Тигър в иракската столица.

Нападението беше осъществено няколко часа откакто авторитетният шиитски свещеник Муктада Садр отдръпна поддръжката си за протестното придвижване и прикани поддръжниците си да изоставен палатковите лагери на протестиращите против държавното управление, оповестява Българска телеграфна агенция.

Полицията е арестувала минимум 16 протестиращи в южния град Басра при акция за почистване на окупиран от стачкуващи площад тази нощ, осведоми Ройтерс. Силите на реда разположиха свои чиновници, с цел да попречат на протестиращите да се съберат още веднъж. Според някои деятели наличието на почитатели на Садр е предпазвало от силите за сигурност стачкуващите, които от четири месеца се събират на основни места в Багдад.

Без тази протекция мнозина от придвижването в този момент се притесняват от най-лошото, отбелязва АП. Садр написа нощес в Туитър, че " ще се опита да не се намесва в дейностите на протестиращите, нито негативно, нито позитивно, тъй че те да направляват ориста на Ирак ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР