Най-малко година е нужно за един нов треньор в България.

...
Най-малко година е нужно за един нов треньор в България.
Коментари Харесай

Стамен Белчев: Най-малко година е нужно за един нов треньор в България

Най-малко година е нужно за един нов треньор в България. Това съобщи някогашният ментор на ЦСКА Стамен Белчев, който бе награден за Треньор на месец октомври в Пресклуб „ България “. Белчев завоюва оценката и през септември.

„ Искам да благодаря на всички, които са дали своят вот за мен – това демонстрира, че сте почели напъните на тима. Тази премия е на целия щаб, с който работихме в ЦСКА. Не, няма оскърбление. Аз няма да си трансформира това, което съм споделил – по този начин са решили. Не се знае по кое време ще се върна към треньорството, чакам предложения, уповавам се да избера план, който си заслужава. Съвсем обикновено одобрих назначението на Бруно Акрапович. Няма значение кой ме наследява на поста. Отборът е добър – аз и тогава пожелах на идващия треньор да стане първенец “, стартира родният експерт във връзка назначението на Бруно Акрапович за нов треньор на ЦСКА.

Бившият ментор на Арда е на мнение, че най-малко година е нужна за един треньор да наложи жанр на игра в един тим – време, което малко отбори дават на българските експерти. „ Вижте, сигурно би трябвало да се дава повече време на българските треньори. Доказахме, че познаваме материята – няма прецизен период, само че изключително в ЦСКА всеки мач е значим. Най-малко една година е нужно, изключително когато тимът се прави отначало. Поне година самообладание, с цел да има време треньорът да съобщи своите визии за това каква игра желае от футболистите си. Да, несъмнено, за ЦСКА на всички места е значимо да се показва мощно – в множеството мачове не ползвахме един и същи състав – имаше и три мача, в които съдиите взеха решение да не спечелим, тъй че не желая да разясня повече “.

„ За повече в по-големите тимове е добре да се работи. Няма гаранции, всичко зависи от резултатите. Но на огромните тимове няма по какъв начин да се откаже. Когато има дерби сред Левски и ЦСКА, моментното положение не е значимо съгласно мен. Всеки ще покаже максимума, макар че Левски имат доста заболели, в ЦСКА също има паники с травми – няма любимец в дербито без значение от формата и класирането “, показа той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР