Най-малко едно десетилетие. Това е времето, което ще бъде необходимо

...
Най-малко едно десетилетие. Това е времето, което ще бъде необходимо
Коментари Харесай

Международният валутен фонд: Възстановяването на Венецуела ще отнеме поне 10 г.

Най-малко едно десетилетие. Това е времето, което ще бъде належащо на Венецуела да се възвърне от дълбоката стопански рецесия, която претърпява, предизвести шефът на Международния валутен фонд (МВФ) за Латинска Америка Алехандро Вернер в изявление за Агенция Франс Прес.

Констатираме по-силен стопански срив, в сравнение с чакахме, уточни Вернер. Новите прогнози за Венецуела са, че брутният й вътрешен артикул ще се свие с 25 на 100 тази година, хиперинфлацията ще доближи 10 000 000 %, а безработицата ще нарасне до 44,3 на 100, осведоми Българска телеграфна агенция.

Производството на нефт, който е главният запас на страната, може да регистрира главозамайващ спад до 600 000 барела на ден, лишавайки Венецуела от преимуществата от повишаването на черното злато през последните месеци.

Проблемът е филантропичен, икономическата система е унищожена, има и проблем с производството, търговията със артикули и несъмнено със задлъжняването, означи Вернер, който взе участие в пролетните срещи на МВФ и Световната банка във Вашингтон.

МВФ е бил очевидец в предишното на проблеми от подобен темперамент, само че не на всички по едно и също време, разяснява още шефът на Фонда за Латинска Америка.

Според него на Венецуела ще й бъде належащо десетилетие, с цел да се възвърне. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР