Най-малко една американка ще игра във финала на тазгодишния US

...
Най-малко една американка ще игра във финала на тазгодишния US
Коментари Харесай

Уилямс и Стивънс оформиха изцяло американски полуфинал в Ню Йорк

Най-малко една американка ще игра във финала на тазгодишния US Open. Винъс Уилямс и Слоун Стивънс си уредиха среща в полуфинала в долната половина на схемата, откакто победиха Петра Квитова и Анастасия Севастова в доста оспорвани и трагични дуели. И двете срещи продължиха към два часа и половина и бяха решени след тайбрек в последния трети сет.

Другият полуфинал ще бъде избран довечера, като има възможност още веднъж да опълчи две представителки на домакините. Коко Вандъуей се изправя против международната №1 Каролина Плишкова, а Мадисън Кийс ще играе с миналата през квалификациите Кая Канепи.

Уилямс, която е двукратна шампионка в Ню Йорк от 2000 и 2001 година, победи Квитова с 6:3, 3:6, 7:6 (2). 37-годишната американка стигна до триумфа след 2.34 часа игра и за пръв път от 2010 година ще бъде част от финалната четворка на шампионата.

Носителката на седем трофеи от Големия шлем се класира за девети път на полуфиналите на US Open. Tя ще преследва своя пети край в Ню Йорк, общо 17-и в шампионатите от Големия шлем и трети през 2017 година след Australian Open и " Уимбълън ".

Уилямс изоставаше с пробив и 1:3 в решителния трети сет против Квитова. Американката обаче обърна резултата след серия от три следващи гейма в своя изгода. Чехкинята се оправи в двете обстановки, в които трябваше да сервира за оставане в мача - при 4:5 и 5:6, и съумя да се добере до тайбрек. В него обаче Уилямс се наложи изрично със 7:2 точки.

Стивънс също трябваше да мине през тайбрек в решаващия сет, с цел да пречупи Севастова. 25-годишната американка, която заема 83-ото място в международната класация, завоюва с 6:3, 3:6, 7:6 (4) след 2,28 часа игра.

Стивънс се класира за първия си полуфинал на US Open, откакто до тази година не беше прекосявала четвъртия кръг. Тя продължава впечатляващото си завръщане, откакто беше отвън кортовете в продължение на съвсем една година - от олимпийските игри в Рио де Жанейро до тазгодишния " Уимбълдън ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР