Най-малко един служител на UNRWA беше убит, а други 22

...
Най-малко един служител на UNRWA беше убит, а други 22
Коментари Харесай

Десетки жертви при израелска атака срещу центъра на ООН

Най-малко един чиновник на UNRWA беше погубен, а други 22 бяха ранени при израелски удар против център за систематизиране на храна в източната част на Рафах, южно от линията Газа, се споделя в изказване на организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци.

„ Днешното нахлуване против един от дребното останали разпределителни центрове на UNRWA в линията Газа идва на фона на привършване на запасите от храна, гладът е необятно публикуван и в някои региони се трансформира в апетит “, сподели генералният комисар на UNRWA Филип Лазарини.

„ Всеки ден споделяме координатите на всички наши уреди в линията Газа със страните в спора. Вчера израелската войска получи координатите, в това число и на това оборудване. ", посочи още той.

" Повече от 400 души бяха убити, до момента в който търсеха заслон в уреди на Организация на обединените нации в Газа, и повече от 150 обекта на UNRWA бяха ударени, макар че имаха предпазен статут според интернационалното право. ", споделиха от организацията.

„ Организацията на обединените народи, нейният личен състав, пространства и активи би трябвало да бъдат предпазени когато и да е... Отново приканвам за без значение следствие на тези нарушавания и нуждата от отговорност “, добави Лазарини.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР