Най-малко един човек загина, а 15 бяха ранени при руски

...
Най-малко един човек загина, а 15 бяха ранени при руски
Коментари Харесай

Жертва и 15 ранени при руски въздушен удар по клиника в Днипро

Най-малко един човек почина, а 15 бяха ранени при съветски ракетен удар по клиника в град Днипро в Източна Украйна , оповестява " Ройтерс ".

В обява в интернет под видеозапис на тежко развалена постройка, от която излиза пушек, украинският президент Володимир Зеленски показва, че избавителните действия са в ход.

" Руските терористи още веднъж удостоверяват статуса си на борци против всичко хуманно и почтено ", написа той в " Телеграм ".
 Първо дронове, по-късно и ракети по Украйна Обновена
Първо дронове, по-късно и ракети по Украйна

Основният удар е бил по Днепропетровска област

" Ракетна офанзива против клиника в град Днипро. Към момента един човек е погубен, а 15 са ранени. Последствията от обстрела се отстраняват и на потърпевшите се оказва помощ ", добави украинският водач.

По-рано през днешния ден украински публични лица оповестиха, че противовъздушната защита е , изстреляни от Русия тази нощ по време на офанзиви против столицата Киев, Днипро и източните обасти на страната.

Русия, която стартира своята пълномащабна инвазия в Украйна преди 15 месеца, не разяснява незабавно изказванията за въздушните удари, само че на собствен ред уточни, че с ракета и дрон по две области в Южна Русия.
 Украйна: Започнахме! Без рязане на алена лента
Украйна: Започнахме! Без рязане на алена лента

Вече няколко дни организират контранастъпление в избрани елементи на фронта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР