Най-малко един човек е загинал в украинската Сумска област след

...
Най-малко един човек е загинал в украинската Сумска област след
Коментари Харесай

Зеленски: В Донецка област се водят над тридесет сражения на ден, ситуацията е много трудна

Най-малко един човек е умрял в украинската Сумска област след съветски въздушен обстрел. Други минимум двама са били ранени в Киевска област. Oт своя страна украинските отбранителни сили оповестиха, че 110-а обособена механизирана бригада е свалила съветски боен аероплан SU-25 покрай Авдеевка. Това е аероплан, който обезпечава близка въздушна поддръжка на сухопътните войски, сходно на американския A10.

Съобщава се още, че ожесточените боеве не престават в покрайнините на Харковска област в Североизточна Украйна. Министерството на защитата на Русия заяви, че силите на Кремъл са завладяли селата Плетеновка, Охирцево, Борисовка, Пилна и Стрилеча. Губернаторът на Харков Олех Синехубов обаче отвърна, че дейните боеве не престават и в петте погранични села, ситуирани на 3 до 5 км от границата. 
Нашите отбранителни интервенции не престават в Харковска област, където силите ни към този момент втори ден противодействат на съветските офанзиви и пазят украинската територия. Особено напрегната остава обстановката в Донецка област, където се водят над тридесет сражения дневно. Ситуацията остава доста сложна.
Володимир Зеленски - президент на Украйна

Най-малко петима души са били убити, а други 34 са ранени при три обособени украински удара с дронове и артилерия по съветските гранични провинции Белгород, Курск и украинския град Донецк, който Русия твърди, че е анексирала. Това съобщиха локални управляващи. Официални представители на Киев обаче настояват, че офанзивите не са ориентирани против цивилни жители, а против военната, енергийната и транспортната инфраструктура на Русия, с цел да подкопаят военните старания на Москва и да отговорят на съветските удари по украинската енергийна инфраструктура.

В същото време атака на украински дрон е подпалила петролна рафинерия във Волгоградска област в Южна Русия. Това съобщи регионалният шеф. Информацията обаче не може да бъде проверена независимо. Няма и коментар от производителя на нефт " Лукойл ", който е притежател на оборудването.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР