Най-малко един човек е загинал при стрелба в края на

...
Най-малко един човек е загинал при стрелба в края на
Коментари Харесай

Един загинал и 21 ранени при стрелба в Канзас сити по време на парада на Супербоул в САЩ

Най-малко един човек е умрял при пукотевица в края на парада за успеха на тима по американски футбол Канзас сити чийфс в Супер купата на Националната футболна лига на Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес, като цитира началничката на градската полиция Стейси Грейвс.

Ранените са 21, измежду тях има 8 деца, посочи Грейвс на конференция. Тя добави, че е чула, че почитатели може да са взели участие в задържането на един от тримата обвинени, само че не може да удостовери това.

Засега канзаската полиция не оповестява никакви детайлности за арестуваните лица или за възможен претекст за стрелбата.

Стрелбата се случи наоколо до жп гарата Юниън, малко след края на парада. По-късно полицията на Канзас сити заяви в " Екс ", че е задържала двама души.

Видеоматериали демонстрираха безредна сцена пред гара Юниън, до момента в който служителите на реда нахлуваха в постройката, а хората, които бяха участвали на празненството за Супербоул, бягаха на безвредно място.

Според известията градските управляващи са очаквали, че парадът ще събере навалица, която може да надвиши 1 милион души.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани Конгреса на Съединени американски щати да вземе ограничения за надзор на огнестрелните оръжия, като съобщи, че той и брачната половинка му Джил се молят за всички убити и ранени в Канзас, отбелязва Франс прес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР