Най-малко един човек е загинал при руски ракетен удар по

...
Най-малко един човек е загинал при руски ракетен удар по
Коментари Харесай

Поне четирима загинаха при руски обстрел на Кривой рог и Херсон

Най-малко един човек е умрял при съветски ракетен удар по Кривой рог, родния град на президента на Украйна Володимир Зеленски, заяви украинският министър на вътрешните работи Игор Клименко, представен от Българска телеграфна агенция. Министърът сподели, че починалият е служител на реда. 

Той разясни, че при съветския ракетен удар е била изумена административна постройка на полицията. Спасители са извадили няколко души отдолу под отломките.

Спасителните служби споделиха, че 44 души са били ранени, съобщи Укринформ.

Регионалният регионален шеф Сергий Лисак пък сподели, че при удара са развалени три административни здания и седем жилищни здания, добави той.

Russia attacked Sumy and Kryvyi Rih today (

It’s heartbreaking to realise that most of the people already got used to every day missile strikes on Ukrainian cities and only a small percentage of folks are paying attention on it:(

And of course this post will be silenced by X(
— Jane (@UkraineEugenia)

Вътрешният министър на Украйна заяви също по този начин, че трима души са били убити в Херсонска област при съветски въздушен удар. Четирима души са били ранени, съобщи Ройтерс. Ударът е бил нанесен по село Одрадокамянка.
Украинците са прехванали 16 от 20 дрона над областите Одеса и Николаев
През тази нощ военновъздушните сили на Украйна са прехванали 16 от 20-те ирански безпилотни летателни апарата " Шахед ", изстреляни от Русия при петата офанзива тази седмица в южната част на Одеска област, оповестиха районни и военни представители.

Русия ускори въздушните си офанзиви против украинската инфраструктура за експорт на зърно по река Дунав и в пристанището на град Одеса от средата на юли, когато Москва се отхвърли от реализирано посредством посредничеството на Организация на обединените нации съглашение, което позволяваше безвреден експорт на украинско зърно през Черно море.

" През нощта съветските терористи нападнаха Одеска област за пети път тази седмица ", съобщи губернаторът на региона Олег Кипер в " Телеграм ".

Военното командване на южната част на страната заяви, че са свалени 14 безпилотни самолета над Одеска област и още два над Николаевска област. Командването посочи, че дроновете са били изстреляни от територията на Русия и от Крим, който бе завзет и анексиран от Москва през 2014 година

Регионални чиновници оповестиха, че Русия е направила нахлуване с ракети и против югоизточната Запорожска област и североизточната Сумска област, като при офанзивите са потърпевши няколко души.

Службата за незабавна помощ на Украйна съобщи, че двама души са били ранени в Сумска област и разгласява видеозапис, на който се вижда по какъв начин спасители изваждат ранена жена от дупка, формирана от детонацията при удара. От изказването излиза наяве, че 65-годишна жена и 70-годишен мъж са били избавени, откакто двуетажна жилищна постройка е била развалена.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР