Най-малко един човек е загинал, а други 22 души са

...
Най-малко един човек е загинал, а други 22 души са
Коментари Харесай

Стрелба в САЩ: Един е загинал, а най-малко 22-ма са ранени

Най-малко един човек е умрял, а други 22 души са били ранени при пукотевица в щата Мисури. Нападението е станало в края на победния церемониал на тима Kansas City Chiefs, който преди няколко дни завоюва Супербоул. Властите оповестиха, че са оказали помощ на осем потърпевши, които са били в положение на непосредствена заплаха за живота, и на седем други, които са получили съществени пострадвания. Сред ранените имало девет деца. Очаква се обаче всички те да се възстановят.

Полицията заяви, че е арестувала трима обвинени във връзка със стрелбата. Местни медии оповестяват, че играчите на " Канзас Сити Чийфс " към момента са били на сцената, когато са прозвучали първите изстрели. Нападението е предиздвикало наблюдаващата навалица, в това число кмета на града и членове на неговото семейство, да побягнат, с цел да се скрият.

 
Днешният ден беше драматичен за всички. Преди малко имах опция да беседвам със брачната половинка си, която сподели, че сме станали част от статистиката на тези американци, които са претърпели всеобща пукотевица. Това е нещо, което е извънредно проблематично за всички нас. Искам да похваля нашите служители на реда, пожарникари и други, които реагираха незабавно. Трябва обаче да намерим метод тези набези да спрат да се случват в нашата страна.
Куинтън Лукас, кмет на Канзас Сити

От своя страна президентът на Съединените щати Джо Байдън още веднъж прикани за въвеждане на по-строги ограничения за надзор върху оръжията. Байдън добави, че той и брачната половинка му се молят за убитите и за възтановяването на ранените. Нападението се случва в деня на шестата годишнина от една от най-известните всеобщи стрелби в най-новата история на Съединените щати. През 2018г. в гимназия " Марджъри Стоунман Дъглас " в Паркленд, Флорида, бяха убити 17 души и други 17 бяха ранени. Стрелецът след това се призна за отговорен и беше наказан на пожизнен затвор.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР