Най-малко един човек е загинал, а други 18 са били

...
Най-малко един човек е загинал, а други 18 са били
Коментари Харесай

Русия удари жилищна сграда и катедрала в Одеса

Най-малко един човек е умрял, а други 18 са били ранени при съветска офанзива в Одеса, оповестиха управляващите в Украйна. При нападението са нанесени вреди на административна постройка и на намираща се наоколо жилищна сграда, както и на Преображенската катедрала в населеното място.

Отломки блокираха част от основен път в центъра на града, като в близост бяха разпръснати парчета, развалени електропроводи и изпочупени прозорци. В засегнатата жилищна постройка някои хора са останали блокирани в жилищата си вследствие на вредите, породени от нападението.

 
Експлозия, цялостна мрачевина. Върху мен се срути тавана. Не виждах въобще нищо, взех телефона си. След това последва още един гърмеж.
Тетиана Тонева, 62 година, жителка на Одеса

В своето вечерно видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че е разговарял с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за изтъквам допустимо най-бързото присъединение към НАТО, когато изискванията за сигурност го разрешават. Зеленски сподели също, че Съветът Украйна-НАТО ще се събере, с цел да разиска обстановката към Черно море и неуспеха на зърнената договорка с Русия.

 
Приоритетът ни остава неизменен: допустимо най-бързо присъединение към НАТО, когато изискванията за сигурност разрешават това. Само това ще подсигурява надеждно сигурността и мира за цяла Европа. Обсъдихме и актуалната обстановка в региона на сигурността, по-специално нападателните стъпки на Русия в Черно море.
Володомир Зеленски - президент на Украйна

По-рано съветският губернатор на окупирания Крим Сергей Аксьонов съобщи, че нападението с дрон против склад за муниции в Крим е довело до евакуация на цивилни и е нарушило превоза в региона. Железопътните услуги през Керченския мост също са спрени. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР