Най-малко един човек е починал при сблъсъци между полицията и

...
Най-малко един човек е починал при сблъсъци между полицията и
Коментари Харесай

Човек почина при сблъсъци между полиция и фенове в Аржентина

Най-малко един човек е умрял при конфликти сред полицията и футболни почитатели, опитващи се да нахлуят на мач от аржентинското състезание, предаде АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Главният арбитър приключи дуела, откакто облаци от сълзотворен газ извършиха пространството над терена. 

Властите и очевидци споделиха, че фенове на домакинския тим " Химнасия " са се пробвали да влязат на към този момент цялостния стадион в мача с " Бока Хуниорс ", а полицията е стреляла с гумени патрони и е употребила сълзотворен газ, пробвайки се да ги накара да правят отстъпка.

Инцидентът стана по-малко от седмица, откакто при потребление на сълзотворен газ на футболен мач в Индонезия се стигна до блъсканица, предизвикала гибелта на 131 души.

Девет минути след началото на мача сред " Химнасия " и гранда " Бока ", реферът Ернан Мастранджело е прекратил мача. От Лигата обявиха в Туитър, че той е работил по този начин поради липса на нужните ограничения за сигурност.

Футболистите се прибрали в съблекалните, а доста фенове нахлули на терена, пробвайки се да избягат от сълзотворния газ.

" За страдание има един умрял. Той умря от сърдечен удар ", сподели Серджо Берни, министър на сигурността на провинцията пред изданието " Todo Noticias ".

Само почитатели на " Химнасия " са били на стадион " Хуан Кармело Зерильо " в Ла Плата, защото провинция Буенос Айрес не разрешава на последователите на гостуващите тимове да пътуват за мачове. Тази процедура бе въведена през 2013 г. заради честите прояви на принуждение.

Не е оповестена нова дата за доиграване на срещата.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР