Най-малко един човек е починал, а 21 са ранени -

...
Най-малко един човек е починал, а 21 са ранени -
Коментари Харесай

Стрелба на шампионския парад в Канзас: поне един убит, над 20 ранени

Най-малко един човек е умрял, а 21 са ранени - измежду тях осем деца, по време на шампионския церемониал на " Канзас Сити Чийфс ", който в неделя завоюва финала Супербоул в Лас Вагес, предават международните организации, цитирайки шефката на градската полиция Стейси Грейвс.

На този стадий са арестувани трима обвинени, а видеозаписи от телефони демонстрираха по какъв начин жители от парада обезвреждат човек край пътя, като в един миг на мястото идват униформени. Грейвс не удостовери дали този човек има връзка с случая, помрачил празненството на " вождовете " в Канзас.

Всичко се случи в края му, когато тимът към този момент бе прекосил улиците на града на открити автобуси и бе на направената за задачата сцена. Шоуто бе прекъснато, а играчите и треньорите евакуирани.
 Снимка АП/БТА
" Ядосана съм от това, което се случи през днешния ден. Хората, които са пристигнали на това тържество, чакат безвредни условия ", съобщи Грейвс.

Тя не заяви детайлности за арестуваните лица и за възможния претекст за стрелбата. Инцидентът се разигра наоколо до жп гарата " Юниън ". По улиците на града в Средния запад се стехока стотици хиляди души, по някои информации - към един милион.

" Всеки, който е наоколо, би трябвало да напусне региона допустимо най-бързо и безвредно, с цел да се улесни лекуването на потърпевшите от стрелбата ", оповестиха силите на реда по мегафони и аудиоуредбата.

Това докара до безредни подиуми и под паника дейности.

По-късно президентът на Съединени американски щати Джо Байдън още веднъж прикани Конгреса да вземе ограничения за надзор на огнестрелните оръжия, като съобщи, че той и брачната половинка му Джил се молят за всички потърпевши в Канзас.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР