Най-малко две експлозии днес пред най-големия затвор в Мианма -

...
Най-малко две експлозии днес пред най-големия затвор в Мианма -
Коментари Харесай

Експлозии пред най-големия затвор в Мианма убиха 8 души

Най-малко две детонации през днешния ден пред най-големия затвор в Мианма - Инсеин, лишиха живота на най-малко 8 души, а 18 са ранени, предава Франс прес, базирайки се на локалните управляващи.

Сред починалите има трима чиновници на пандиза, както и петима гости на пандизчиите. Не стана ясно обаче каква е повода на гърмежите. Мишена на офанзивата са били чакащите на опашка гости, които са желали да предадат пратки на близки хора, излежаващи присъдите си в това място за отнемане от независимост, съгласно официално съобщение на осведомителната работа на военното държавно управление.

Ройтерс оповестява, че полицията бързо е направила оглед на местопроизшествието. Тежко ранените са евакуирани, а по информация на Би Би Си-Мианма, на хората с леки пострадвания се оказва здравна помощ в близки магазини.

Редица правосъдни каузи, планувани за разглеждане в постройката на непосредствен до местопроизшествието съд, бяха отсрочени поради гърмежите. 

Говорителят на военното държавно управление в Мианма не отговори на телефонните позвънявания, с цел да разяснява обстановката.

Инсеин е ползващия се с най-лоша популярност затвор в страната, в който хиляди политически пандизчии излежават присъдите си откогато хунтата пое властта предходната година.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР