Най-малко дванадесет души са загинали след премазване на футболен стадион

...
Най-малко дванадесет души са загинали след премазване на футболен стадион
Коментари Харесай

„Това беше лавина от фенове“: Най-малко дванадесет души са загинали, премазани на футболен мач

Най-малко дванадесет души са починали след премазване на футболен стадион в столицата на Ел Салвадор, Сан Салвадор, оповестиха публични лица, представени от Би Би Си.

Инцидентът е станал по време на мач сред локалния тим Alianza и основания в Санта Ана тим Fas на стадион Cuscatlán.

Впоследствие мачът е бил преустановен.

Президентът Найиб Букеле дефинира събитието като " невиждано " и съобщи, че ще бъде стартирано " обширно следствие ".

По-рано полицията заяви, че измежду починалите има седем мъже и две дами, като всички жертви са на възраст над 18 години.

Съобщава се, че злополуката е станала, откакто огромен брой почитатели са се пробвали да влязат на стадиона, откакто вратите са били затворени.

Длъжностните лица считат, че на някои от почитателите са били продадени подправени билети, и обявиха, че се организира следствие.

На фрагменти, споделени от локалните медии, се вижда по какъв начин почитателите се пробват да съборят барикадите на входа на стадиона.

На живо предаване на мача, оповестено в YouTube, се вижда по какъв начин мачът е пресечен след явна блъсканица по трибуните. По-късно се вижда по какъв начин хората са изнасяни на носилки от службите за незабавна помощ.

Виждат се и почитатели, които махат с фланелките си към хората на земята, с цел да ги охладят.

" Това беше лавина от почитатели, които прегазиха вратата ", споделя пред публицисти доброволец от групата за оказване на първа помощ Rescue Commandos. " Някои от тях към момента бяха под металните плоскости в тунела. Други съумяха да се доберат до трибуните, а по-късно до терена и бяха задушени ".

Президентът Букеле съобщи, че " всички " ще бъдат разследвани, в това число тимовете, мениджърите, чиновниците на стадиона, лигата и федерацията.

" Които и да са отговорните, те няма да останат ненаказани ", сподели той в коментар, оповестен в Туитър от неговия прессекретар.

Длъжностните лица също по този начин обявиха, че на 90 души е оказана здравна помощ и че мъже, дами и деца са били лекувани от " голям брой контузии ".

Луис Алонсо Амая от Гражданска отбрана на Салвадор съобщи, че на към 500 души е оказана здравна помощ, като доста от тях са трансферирани в болница.

Министърът на опазването на здравето Франсиско Алаби съобщи, че множеството от ранените са в устойчиво положение и че от лечебните заведения не са постъпили известия за смъртни случаи.

Салвадорската футболна федерация съобщи, че всички футболни мачове на национално равнище в неделя ще бъдат прекъснати. Тя също по този начин съобщи, че съжалява за случилото се и изрази поддръжка за фамилиите на жертвите.

Министърът на опазването на здравето на Салвадор, Франсиско Алаби, заяви в Туитър, че държавното управление е изпратило коли за спешна помощ от околните лечебни заведения на стадиона, а ранените са изпратени за лекуване в разнообразни държавни институции.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР