Най-малко двама души загинаха и 18 бяха ранени в Западен

...
Най-малко двама души загинаха и 18 бяха ранени в Западен
Коментари Харесай

В Африка не обичат френската армия

Най-малко двама души починаха и 18 бяха ранени в Западен Нигер в събота, когато протестиращи се сблъскаха с френски боен ескорт, заяви АП.

Агенцията напомня, че до блокадата се стигна, откакто локални поданици от Западен Нигер се пробваха да спрат френски боен ескорт, минал от Буркина Фасо, заяви държавното управление на Нигер.

Бронираните френски транспортни средства и логистичните камиони прекосиха границата в петък, откакто бяха блокирани в Буркина Фасо за една седмица от демонстрации там против неуспеха на френските сили да спрат възходящото принуждение от ислямистки екстремисти.

Гневът от военното наличие на Франция в някогашните ѝ колонии нараства в Нигер, Буркина Фасо и други страни в западноафриканския район Сахел, където Франция има хиляди бойци за битка с филиали на Ал Кайда и Ислямска страна.

Миналия уикенд стотици хора в град Кая в Буркинабе блокираха френския ескорт, който е на път от Кот д`Ивоар за Мали. Той съумя да напусне Буркина Фасо в петък, само че се натъкна на нови митинги в събота сутринта на по-малко от 30 километра от границата в западния нигерски град Тера, където беше спрял да пренощува.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР