Най-малко двама души загинаха, а други 11 бяха ранени при

...
Най-малко двама души загинаха, а други 11 бяха ранени при
Коментари Харесай

Две жертви на земетресение от 6,4 по Рихтер в Калифорния

Най-малко двама души починаха, а други 11 бяха ранени при земетресението с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер, което разклати американския щат Калифорния.

Все още 70 000 семейства и предприятия са без електричество. Има повреди по мост и по пътната мрежа.

Полицията е затворила моста над река Ил в и от Ферндейл поради четири огромни пукнатини по моста и заплахата пътното платно да пропадне, оповестиха от Калифорнийския пътен патрул.

Длъжностните лица са затворили минимум четири пътя в окръг Хумболт поради огромни пукнатини и проверяват допустимо разкъсване на газопровод. Трусът е предизвикал голям брой течове на газ, съборил е електропроводи и е довел до експлоадирането на пожари.

Земетресението било усетено към 2:34 сутринта локално време на към 12 километра от градчето Фърндейл в окръг Хумболт, което се намира на към 420 километра северно от Сан Франциско. Епицентърът е бил на дълбочина от към 16 километра, заяви Американският геофизичен институт.

 
Интересно е да се означи, че системата за ранно предизвестие за трусове, която е нова в действителност е била в положение да изпрати предизвестия 10 секунди преди труса. Той е раздрусал към три 3 милиона души в Северна Калифорния. Това даде опция на хората да съумеят се приберат на безвредно място в границите на тези 10 секунди. В предишното в този регион е имало много мощни трусове.
Марк Гилардучи, шеф на службата за изключителни обстановки

Американската система за предизвестия за цунами сподели, че няма заплаха от високи и разрушителни талази. Всяка година в Калифорния и Невада се случват най-малко пет трусове с магнитуд сред 6 и 7 по рихтер. Голямото земетресение е последвано от няколко вторични труса, съгласно известието на Американската работа за геоложки изследвания.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР