Най-малко двама души в Китай са се заразили с новия

...
Най-малко двама души в Китай са се заразили с новия
Коментари Харесай

Китай потвърди, че новият вирус се предава от човек на човек

Най-малко двама души в Китай са се заразили с новия ковид посредством контакт с други хора. Китайските здравни управляващи потвърдиха, че новият вариант, който провокира зараза от пневмония в страната, може да се предава от човек на човек, предадоха осведомителните организации.

Доказано е, че при два случая на болестта в провинция Гуандун в южната част на страната инфектирането е станало точно по този метод.

Освен това, към този момент са рагистрирани случаи на заразяване на медици, които са лекували носители на вируса. Към момента са регистрирани 14 случая на болни медицински лица.

Същевременно китайските здравни управляващи регистрират внезапно повишаване на броя на заболелите. Потвърдени са минимум 220 случая на възпаление с вируса, съобщи Дойче веле. Трима души са умряли. Около 170 пациенти се лекуват в лечебни заведения, като положението на 9 от тях е сериозно, при 35 души е тежко, 9. 25 души са изписани.

Отбелязва се, че за първи път са регистрирани случаи отвън град Ухан, където е първичното огнище на болестта. Потвърдено заразяване при двама поданици на Пекин и един гражданин на Шънджин.

Има данни за инфектирани в Тайланд, Япония и Южна Корея - става дума за хора, които са обитавали в Ухан. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР