Най-малко двама души са загинали след нападение в канадския град

...
Най-малко двама души са загинали след нападение в канадския град
Коментари Харесай

Двама загинали след нападение в Квебек

Най-малко двама души са починали след нахлуване в канадския град Квебек. Извършителят е бил облечен със феодален костюм и е нападнал хора с меч, осведомят от полицията.
Петима са потърпевши. Те са настанени в болница.

Инцидентът е станал в остарелия квартал на Квебек към 22.30 ч. локално време.

Мъж на към 20-годишна възраст по-късно е бил арестуван.

Полицията поучава жителите да не излизат, до момента в който тече следствие.

Мотивът да нападението не е прочут.

Квебек е втората най-населена провинция в Канада. Това е единственият район в страната с най-вече френско-говорящо население.

Инцидентът идва едвам няколко дни след нападението в катедралата " Нотр Дам " в Ница, при което починаха трима души. Същият ден опит за офанзива имаше в град Авиньон, а пред посолството на Франция в Саудитска Арабия бе ранен охранител. Вчера православен духовник бе прострелян в Лион.

Напрежението сред Франция и ислямския свят стартира да ескалира след убийството на френския преподавател Самюел Пати, който сподели карикатури на пророка Мохамед на свои възпитаници до момента в който разискват свободата на словото. Последваха остри реакции. Френският държавен глава Еманюел Макрон направи мощно изявление и уточни, че ислямът е “религия в криза”. Турският президент отвърна неотложно и посъветва Макрон да отиде на психиатър. Призова и ислямския свят да бойкотира френските артикули в магазините.

Le poste de commandement du est déployé devant l'hôtel du Parlement du Québec.
— ICI Québec (@iciquebec)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР