Най-малко двама души са загинали при руски ракетен удар тази

...
Най-малко двама души са загинали при руски ракетен удар тази
Коментари Харесай

Загинали и ранени при ракетния удар в Запорожие, сред пострадалите е дете на 3 г.


Най-малко двама души са починали при съветски ракетен удар тази нощ в украинския град Запорожие. Поразени са няколко жилищни здания, а под руините има най-малко петима души, оповестяват локалните управляващи. Часове по-късно последваха нови детонации в града, а управляващите приканиха хората да останат в убежищата.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7400
Една жена е починала на място, съобщи областният шеф Олександър Старух. Той посочи, че втора жена, за която по-рано бе споделил, че е умряла на път за болничното заведение, в действителност е била избавена от лекарите. Сред ранените е 3-годишно дете.

Старух съобщи още, че съветските въоръжени сили са нанесели седем удара по високи жилищни блокове.

" Руснаците не престават да взимат съзнателно под прицел цивилни, с цел да всяват боязън ", реагира в Twitter украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба. Той призова  " съветският гнет да бъде спрян: със силата на оръжието, посредством наказания и цялостна изолираност ".

Запорожката област е една от четирите, които Русия присвои след противозаконните референдуми. В сряда Владимир Путин подписа декрет, с който подрежда на съветското държавно управление да поеме контрола върху украинската атомна централа „ Запорожие ”.

На този декор украинските сили са съумели да си върнат още няколко селища в отчасти окупираната от Русия южна Херсонска област, разгласи президентът Володимир Зеленски в постоянното си видеообръщение.

“Само през миналото денонощие от подправения референдум в Херсонска област бяха освободени и нормализирани обитаеми места като Нововоскресенске, Новогригоровка и Петропавловка. Движението продължава. Имах значима среща с военни представители. Естествено, не мога да разкрия съответните въпроси, които се обсъждаха. Но множеството отчети, признатите проекти и утвърдени документи несъмнено ще зарадват украинците. И несъмнено ще огорчат окупаторите. Защото те ще бъдат държани виновни за всичките си несгоди. Те ще дават отговор пред нашето оръжие, пред украинския съд и по интернационалното право. Никой от тях няма да избяга от това ”, сподели украинският президент, представен от Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР