Най-малко двама души са загинали при масиран руски ракетен удар

...
Най-малко двама души са загинали при масиран руски ракетен удар
Коментари Харесай

Кметът на Киев призова хората да не напускат убежищата след нови ракетни удари от Русия

Най-малко двама души са починали при масиран съветски ракетен удар по украинската столица Киев и втория по величина украински град Харков, оповестяват представители на украинските управляващи.

В Киев са били ранени най-малко 18 души и са нанесени вреди на жилищни здания в двата града, а един газопровод е бил запален, предава организация Reuters.

" Експлозии в града! Подробности - по-късно. Не напускайте убежищата! ", написа рано тази заран кметът на Киев Виталий Кличко в канала си в обществената платформа Telegram. По-късно той обобщава, че са били ранени 17 души, а няколко жилища са били запалени.

Ръководителят на военната администрация на Киев Сергий Попко и военната администрация на района към столицата написаха в Telegram, чe системите за противовъздушна защита отразяват съветската ракетна офанзива.

Кметът на Харков Игор Терехов също заяви, че Русия обстрелва и неговия град. " Отново удрят Харков - към този момент имаше няколко детонации ", написа той.

Според информацията досега в Харков има две жертви на съветските офанзиви. А потърпевшите са към 50, само че ифнормацията за ранените е варира, съгласно другите източници.

" Силни гърмежи, къщата ни се разтресе ", написа и депутатката Ирина Герашченко в своя Telegram канал.

Очевидци, представени от организация Reuters оповестяват, че са чули няколко талази от детонации в Киев и към него, само че организацията отбелязва, че не може да ревизира данните от самостоятелни източници.

Агенцията напомня, че въпреки да разяснява офанзивата все още, Русия прави постоянни въздушни удари по градове и цивилна инфраструктура надалеч зад фронтовата линия на своята съвсем двегодишна инвазия в Украйна.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР