Най-малко двама души са загинали, а други 307 са ранени

...
Най-малко двама души са загинали, а други 307 са ранени
Коментари Харесай

Жертви и стотици ранени след мощно заметресение в Иран

Най-малко двама души са починали, а други 307 са ранени при земетресение с магнитуд 5,7, което раздруса иранската провинция Западен Азербайджан в събота, оповестява ТАСС, цитирайки данни на иранската организация ИСНА.

Агенцията се базира на Организацията на Червения полумесец и Моджтаб Халиди от Организацията за спешна помощ.

Според тях са ранени 307 души, от които 300 в град Хой и седем в град Селмас. Халиди съобщи пред организацията, че " по първични данни вследствие на това земетресение са починали двама души ".

Той означи също, че в засегнатите региони са изпратени екипи за бързо реагиране. В лечебните заведения в провинцията са ситуирани към 500 спомагателни кревати заради огромния брой повиквания в медицинските центрове. Обмисля се основаването на полева болница.

Иранската осведомителна организация ИРНА заяви, че трусът е станал в 21.44 часа локално време. Според Иранския сеизмологичен център магнитудът му е бил 5,9 по Рихтер, а дълбочината - 7 километра.

Според Европейско-средиземноморския сеизмологичен център земетресението е било с магнитуд 5,7 и на дълбочина 43 километра, показва ТАСС. Епицентърът му е бил на 23 км югоизточно от град Хой, в който живеят 175 000 души.

Трусът е усетен в доста региони на провинция Западен Азарбайджан, което е провокирало безпокойствие измежду жителите, както и в няколко града, в това число столицата Табриз, в прилежащата провинция Източен Азарбейджан.

По данни на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център земетресението е било усетено и в Турция, Ирак, Армения и Република Азербайджан.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР