Най-малко двама души са били убити, разрушени са сгради, електричеството

...
Най-малко двама души са били убити, разрушени са сгради, електричеството
Коментари Харесай

Жертви, разрушения и паника след силното земетресение, ударило Мексико на годишнина от два опустошителни труса - Свят

Най-малко двама души са били убити, разрушени са здания, електричеството бе прекратено, а хората - изкарани на улицата в суматоха в резултат на мощното земетресение, раздрусало през вчерашния ден Западно Мексико.

Трусът с магнитуд 7,6 по Рихтер удари в деня на годишнина от други две опустошителни трусове - през 1985 и 2017 година

Жертвите са били в тихоокеанското пристанище Мансанильо. Единият е бил затиснат от фасадата на повсеместен магазин, а другият е бил открит мъртъв в търговски център. Видеоклипове в обществените медии демонстрират по какъв начин покривът на комерсиалния център се срутва върху последния етаж, където се намира фитнес зала, до момента в който хората викат за помощ.

Властите оповестиха и за вреди в няколко лечебни заведения в западния щат Мичоакан, покрай епицентъра, който се намира в едва обитаема част на Мексико. Един човек е бил ранен от падащо стъкло в една от лечебните заведения, заяви държавното управление.

Земетресението станало малко след 13:00 ч. локално време покрай западното крайбрежие на Мексико и до границата на Мичоакан с щата Колима, където се намира огромното пристанище Мансанильо, заяви Геологическата работа на Съединени американски щати (USGS).

То е било относително плитко, единствено на 15 км дълбочина, което би могло да ускори въздействието му.

Центърът за предизвестие за цунами в Тихия океан на Съединени американски щати издаде предизвестие за цунами за крайбрежните региони, като съобщи, че са вероятни талази, достигащи от 1 до 3 метра над равнището на прилива.

Кметът на Мексико сити Клаудия Шейнбаум съобщи, че няма известия за огромни вреди в столицата.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР