Най-малко двадесет и девет палестинци са убити при два отделни

...
Най-малко двадесет и девет палестинци са убити при два отделни
Коментари Харесай

Хамас: Най-малко 29 палестинци убити при израелски удари на опашки за помощи

Най-малко двадесет и девет палестинци са убити при два обособени израелски удара по опашки за филантропични помощи в линията Газа през вчерашния ден, разгласи здравното министерство на " Хамас ", представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В първия случай са починали осем души след израелски въздушен удар по пункт за разпределяне на помощи в бежанския лагер " Нусейрат " в централната част на анклава, оповестяват здравните управляващи на радикалната ислямистка формация, която управлява крайбрежната територия.

По-късно минимум двадесет и един палестинци са починали и над 100 и петдесет са били ранени, когато израелски военнослужещи са разкрили огън по опашка за филантропична помощ от камиони на кръгово кръстовище в северната част на линията. Първата информация на здравното министерство на " Хамас " бе за убити палестинци на кръгово кръстовище в град Газа.

Според изказване по въпросния случай израелски военнослужещи са взели под прицел хората, чакащи за помощи. В изказването бе посочено, че минимум единадесет тела и 100 ранени са били докарани в болничното заведение " Аш Шифа " в град Газа.

От израелската войска са споделили за Ройтерс, че проверяват и двата случая.

На 29 февруари над 100 души бяха убити или ранени, до момента в който чакаха на опашка за помощи в северната част на Газа, заяви тогава здравното министерство на " Хамас ". По мотив оня случай представител на израелските Сили за защита (ЦАХАЛ) съобщи, че войниците не са атакували никого съзнателно.

По данните на здравните управляващи на " Хамас " от началото на войната на палестинската формация с Израел на 7 октомври предходната година, когато ислямистки бойци предизвикаха гибелта на близо 1200 души в Южен Израел (по израелски данни), в Газа са починали над 31 000 палестинци.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР