Най-малко два процента от брутния вътрешен продукт да бъдат заделяни

...
Най-малко два процента от брутния вътрешен продукт да бъдат заделяни
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: 2% за отбрана от БВП е най-ниското възможно ниво от 2024 година

Най-малко два % от брутния вътрешен артикул да бъдат заделяни за защита след 2024 година Около това мнение са се обединили министрите на защитата на страните-членки на НАТО на срещата в Брюксел, заяви пред български публицисти в Брюксел министърът на защитата Димитър Стоянов през днешния ден, 15 февруари. „ Общото мнение е, че това е най-ниската допустима ставка “, уточни той.
Прочетете още
На съвещанията е бил разискван и всеобхватният пакет за помощ за Украйна. България ще продължи да взе участие в него посредством фонда за здравна рехабилитация. Възможностите на фонда към този момент са употребявани от украински военнослужещи в предходни години; за него има заделени финансови средства. „ България към този момент даде филантропична помощ на Украйна предходната година под формата на каски, бронежилетки, медицински пакети. Изразих готовността на България, като водеща страна по фонда за здравна рехабилитация, да допринесем още към този пакет “, уточни той.

На въпрос на публицисти дали следва изпращане на още техника и въоръжение за Украйна, министър Стоянов акцентира, че Министерството на защитата към този момент е изпълнило решението на Народното събрание от 9 декември. „ Гласуваната от Народното събрание поддръжка за Украйна е оказана, тя беше логистично обезпечена от нашите съдружници, тъй че България не е плащала по превозването й “, съобщи той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР