Най-малко два милиона бутилки минерална вода от марката Перие (Perrier)

...
Най-малко два милиона бутилки минерална вода от марката Перие (Perrier)
Коментари Харесай

Унищожиха милиони бутилки минерална вода заради фекални бактерии

Най-малко два милиона бутилки минерална вода от марката " Перие " (Perrier) са били унищожени откакто стана ясно, че има евентуален риск за здравето на потребителите след утежняване на качеството на водата в един от седемте експлоатирани кладенеца в департамента Гар във Франция. 

От Nestlé Waters France, дъщерното сдружение на Nestlé, което експлоатира кладенеца, се лимитират единствено със известието, че " като защитна мярка " са били унищожени " няколко партиди бутилки ", предопределени за доставка до комерсиалните обекти. Според следствие на franceinfo във водата са били открити фекални бактерии.

Единственото пояснение, което дават от Nestlé обаче, гласи, че замърсяването на бутилките било обвързвано с " микробиологично отклоняване от точните правила " “, което се дължало на " многото проливните дъждове " поради средиземноморската стихия " Моника ", която удари югоизточната част на Франция на 10 март.

От префектурата в Гард са по-конкретни и афишират, че е обещано публично предупреждение на компанията " неотложно да спре " работата в един от кладенците в нейната фабрика, защото е открито замърсяване " с микроби с фекален генезис (Escherichia coli), само че също и от микроби от типа Pseudomonas aeruginosa ". 

Според декрет на френската префектура в Гар, който до момента не е бил обществено оповестен, " макар правните отговорности " и с който са се срещнали от franceinfo и Le Monde, сега се експлоатират два други кладенеца " при неразбираеми условия ", за произвеждане на нова гама безалкохолни питиета.

Кладенецът, чиято употреба е спряна, се намира в дребния град Вержез, откъдето се черпи вода за елитната марка " Перие ", основана през 1903 година Според следствие на franceinfo и Le Monde, кладенците, експлоатирани от Nestlé във Вержез, са били обект на постоянно замърсяване в продължение на години, също както тези на другата фабрика за минерална вода на Nestlé във Франция - във Вож, където се създават напитките с марките Vittel, Hépar и Contrex, осведоми actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР