Най-малко девет души са загинали при сблъсъци в либийската столица

Най-малко девет души са загинали при сблъсъци в либийската столица ...

Сблъсъци в Триполи, има десетки загинали.

Най-малко девет души са загинали при сблъсъци в либийската столица Триполи, предава Anadolu Agency, цитирана от "Фокус". Най-малко девет души бяха убити при подновени въоръжени сблъсъци в събота между либийските военни групи в столицата Триполи, според здравното министерство на Либия в Триполи в неделя сутринта.

Броят на загиналите при сблъсъците в Триполи нарасна до 115, а 383 са ранени и 17 души са изчезнали от 26 август насам , съобщи министерството в изявление, публикувано на страницата му в социалната мрежа „Фейсбук“.

От неделя сутринта в столицата на Либия цари крехко и несигурно спокойствие, пише агенцията. Насилието избухна след като Седма пехотна бригада в Либия (свързана с Министерството на отбраната) обвини Революционната бригада в Триполи (свързана с Министерството на вътрешните работи), че атакува позициите ѝ в южните покрайнини на града.

Само в четвъртък бяха убити 11 души - включително 5 цивилни - и други 33 ранени, според либийското Министерство на здравеопазването в Триполи.

На 4 септември мисията за подкрепа на ООН в Либия (UNSMIL) обяви прекратяване на огъня, след като в столицата бяха убити десетки цивилни. Шест дни по-късно обаче борбата се възобнови след въоръжена атака в централата на Националната петролна корпорация на Либия.

Източник: blitz.bg