Най-малко девет души са загинали при пожара, който испанския град Валенсия,

...
Най-малко девет души са загинали при пожара, който испанския град Валенсия,
Коментари Харесай

9 жертви след пожара във Валенсия

Най-малко девет души са починали при пожара, който испанския град Валенсия, оповестява " Ройтерс ". Двама пожарникари са с тежки пострадвания и са настанени в болница.

Огънят бе раздухван от мощните ветрове , което затрудни работата на пожарникарите.

Кметът на Валенсия Мария Хосе Катала сподели , че към този момент няма изчезнали хора.
 13 ранени при пожара в 14-етажна жилищна постройка във Валенсия
13 ранени при пожара в 14-етажна жилищна постройка във Валенсия

Има данни и за блокирани в постройката хора

Жителите на Валенсия се събраха, с цел да дарят облекла, медикаменти и играчки за оживелите поданици, изгубили всичките си движимости в пожара.

Директорът на хотел SH Valencia Palace, Хавиер Валес, сподели, че краткотрайно са настанени 110 души, а районен чиновник сподели, че ще получат пари за ежедневните разноски. По-голямата част от оживелите са настанени при родственици.

Посещавайки местопроизшествието в петък, министър председателят Педро Санчес сподели, че жителите " са изгубили всичко за броени минути в този ужасяващ пожар ".

Спешните служби оповестиха, че пожарът е почнал на четвъртия етаж на една от кулите, само че не показаха повода. Местен магистрат е почнал следствие на пожара.

Естер Пучадес, представител на организацията за застрахователна ревизия APCAS, сподели пред RTVE, че неналичието на защитни стени и потреблението на полиуретан върху фасадата евентуално са съдействали за бързото разпространяване на пожара, коментар, който провокира мемоари за Grenfell Tower в Лондон през 2017 година, при който починаха повече от 70 души. 
 255 души са съумели да избягат от пожара в
255 души са съумели да избягат от пожара в " Grenfell Tower "

14 не са били у дома

Асоциацията за полиуретанова промишленост съобщи в изказване, че не е употребен полиуретан в облицовката на постройката.

Валенсия постанови тридневен печал, анулира локалните футболни мачове и спря началото на едномесечния годишен градски фестивал " Фаяс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР