Най-малко десетима души са загинали при тежката катастрофа с автобус

...
Най-малко десетима души са загинали при тежката катастрофа с автобус
Коментари Харесай

Болници в София приемат ранените в катастрофата при Вакарел

Най-малко десетима души са починали при тежката злополука с рейс при Вакарел. Други двайсетина са признати в столични лечебни заведения.

12 от потърпевшите в злополуката са настанени в болница „ Св. Анна “. Трима от потърпевшите са в доста тежко шоково положение, с заплаха за живота. Всички потърпевши са с фрактури и с открити порезни рани.

Четирима души, измежду които и дете, са признати в „ Пирогов “. Това сподели проф. Асен Балтов, изпълнителен шеф на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “, по отношение на тежкия случай на автомагистрала „ Тракия “.
„ Имаме организация основана, чакаме още потърпевши. До момента е признато едно дете с гръдна и коремна контузия “, сподели проф. Балтов. По думите му детето към този момент е в операционната.

„ Бързаме да бъде направено дрениране на белия дроб, с цел да може дишането да се възвърне “, добави той и посочи, че на детето му предстоят още проучвания. Проф. Балтов уточни, че в болничното заведение са постъпили две дами, като едната е ориентирана към хирургичен кабинет, другата през травматологичен, както и един мъж, който е с данни за черепно-мозъчна контузия.

„ Очакваме още коли за спешна помощ. Знаем, че 14 коли за спешна помощ са изпратени на място на произшествието. Не мога да кажа за момента нищо, предстоят проучвания, знаете, че това е развой, който изисква време “, съобщи изпълнителният шеф на болничното заведение.
Три дами са постъпили във ВМА след пътния случай. Все още няма информация за тяхното положение и възраст.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР