Най-малко десет души загинаха при зимните бури, обхванали Украйна, съобщи

...
Най-малко десет души загинаха при зимните бури, обхванали Украйна, съобщи
Коментари Харесай

Най-малко десет души загинаха при зимните бури в Украйна, стихията засегна и Южна Русия

Най-малко 10 души починаха при зимните стихии, обхванали Украйна, заяви вътрешният министър Игор Клименко, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" В резултат на влошените климатични условия 10 души починаха в Одеска, Харковска, Николаевска и Киевска област ", написа Клименко в Телеграм. Той добави, че ранените са 23, като измежду тях има и две деца.

По-рано през днешния ден регионалният шеф на Одеса заяви, че 2500 души са били избавени след снежна стихия в южноукраинската област добави, а 313 обитаеми места в региона са без електричество поради неприятното време.

" Изтеглени са 849 закъсали транспортни средства, в това число 24 рейса и 17 коли за спешна помощ ", написа губернаторът в Телеграм.

От неделя насам ледени ветрове и значителни снеговалежи провокират спирания на електричеството и принуждават управляващите да затварят пътища. Ситуацията е изключително тежка в Южна Украйна. Общо 411 обитаеми места в 11 области са без ток, а спешни екипи са помогнали на над 1500 закъсали транспортни средства, сочат данни на украинското вътрешно ведомство.

В Южна Русия, която също беше връхлетяна от зимни стихии, 346 000 консуматори остават без електричество, оповестиха управляващите, представени от ТАСС.

" Напълно възобновено е електроподаването в Краснодарския край, Република Дагестан и Ростовска област ", съобщи министърът на енергетиката Николай Шулгинов пред телевизия " Россия-24 ".

Той добави, че към 100 000 консуматори в Крим остават без електричество, като по думите му електрозахранването за тях ще бъде възобновено до на следващия ден по обед.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР