Най-малко десет души са пострадали при руски ракетен обстрел по

...
Най-малко десет души са пострадали при руски ракетен обстрел по
Коментари Харесай

Поне десетима пострадали при ракетен удар в центъра на Киев

Най-малко 10 души са потърпевши при съветски ракетен обстрел по Киев в четвъртък вечер. Две ракети са блъснали централния квартал Шевченко в украинската столица – едната от които е поразила долните етажи на 25-етажна жилищна постройка, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

Ударите са нанесени по време на визитата на генералния секретар на Организация на обединените нации в Киев. Антонио Гутериш беседва с президента Володимир Зеленски и изрази огромното си отчаяние, че Съветът за сигурност не е съумял да предотврати или постави завършек на войната в Украйна. 

Русия е един от петте непрекъснати членове на този главен орган на Организация на обединените нации и до момента е налагала несъгласие на повече от една резолюция по спора. 

Преди срещата си със Зеленски, Гутериш посети градовете Буча, Бородянка и Ирпен, като поддържа следствието на Международния углавен съд за военните закононарушения в Украйна.

" Украйна е епицентър на непоносима сърдечна болежка и тъга. Станах очевидец на това доста блестящо през днешния ден към Киев. Безсмислената загуба на живот, всеобщите опустошения, неприемливите нарушавания на човешките права и законите на войната. Жизненоважно е Международният углавен съд и другите механизми на Организация на обединените нации да правят своята работа, тъй че да бъде понесена действителна отчетност. Позицията на Организация на обединените нации е ясна. Както споделих в Москва, нашествието на Русия в Украйна е нарушаване на нейната териториална целокупност и на Устава на Организация на обединените нации ", съобщи генералкният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. 

Снимка: Стоп кадър/НОВА
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР