Най-малко четирима служители на националната сигурност алармирали адвокат в Белия

...
Най-малко четирима служители на националната сигурност алармирали адвокат в Белия
Коментари Харесай

Тръмп натискал Украйна още преди да говори със Зеленски?

Най-малко четирима чиновници на националната сигурност алармирали юрист в Белия дом за опитите на администрацията на Тръмп да окаже напън върху Украйна за политически цели както преди телефонния му диалог с президента Владимир Зеленски, по този начин и незабавно след него, заяви Washingtonpost.
Служителите по сигурността изразили терзанията си пред правния консултант на Съвета за национална сигурност Джон Айзенберг.
Конгресът на Съединени американски щати организира следствие за импийчмънт против Тръмп поради хипотетичната корист с власт по време на диалога на 25 юли, в който изиска Зеленски да организира изследване на евентуалния му противник за Белия дом през 2020 година Джо Байдън и неговия наследник, който работи в борда на украинска газова компания.
Дори преди телефонния диалог чиновници по сигурността били загрижени от отстраняването на американския дипломат в Украйна през май, напъните на персоналния юрист на Тръмп Рудолф Джулиани да прави секрети дейности, свързани с Украйна, и индикации, че Тръмп желае Зеленски да предложи евентуално вредяща на Байдън информация, написа вестникът.
А длъжностните лица се разтревожили още повече след позвъняването, в което Тръмп помолил Зеленски да " прегледа " Байдън с Джулиани и генералния прокурор Бил Бар.
Висшите чиновници, в това число съветникът по националната сигурност Джон Болтън, получили недоволства поради позвъняването в границите на минути след диалога.
Часове след диалога, дубликат, формиран от помощници, е изместен от необятно публикувана компютърна мрежа в Белия дом в такава, която нормално е непокътната за разследващи интервенции с висока подредба. По думите на лицата, подали сигнала, юристите от Белия дом са „ насочили “ чиновниците да реалокират стенограмата в класифицираната система. В същото време чиновниците търсели способи да рапортуват за това, на което са били очевидци. Един чиновник, който е слушал диалога, отидшъл „ неотложно “ при Айзенберг. До края на идващия ден най-малко още двама, които или са слушали позвъняването, или са видели преписа, също са го създали. Не е ясно дали Айзенберг е подхванал някакви дейности след предизвестията, които получил по-рано през юли, или след диалога сред Тръмп и Зеленски. Един чиновник декларира, че Айзенберг е заречен, че ще „ последва “, известие, което се пояснява, че има намерение да проверява въпроса и може би ще съобщи паниката на на чиновниците на юриста на Белия дом Пат Циполлон.
 
Изданието още напомня предисторията импийчмънт, както и това, че Тръмп отхвърли да е направил нещо неправилно, като назова диалога си със Зеленски „ съвършен “.
Белият дом съобщи, че няма да сътрудничи в следствието за импийчмънт, като назова процедурата " конституционно невалидна ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР