Най-малко четирима са загинали, а други девет са ранени след

...
Най-малко четирима са загинали, а други девет са ранени след
Коментари Харесай

Четирима са загинали след руска атака срещу украинския град Херсон

Най-малко четирима са починали, а други девет са ранени след съветски удар против южния украински град Херсон . За това заяви регионалният шеф Олександър Прокудин , представен от Франс прес.

Новината идва на фона на продължаващо от месеци нахлуване на юг от страна на украинските сили, както и на съветска атака в региона на Донецк. Преди седмици президентът на Русия, до момента в който Москва не реализира „ задачите си “, свързани с „ демилитаризация “ и „ денацификация “ на Киев.

„ Руската войска порази жилищни региони, медицински заведения, образователно заведение и съществена инфраструктура в Херсон “ написа Прокудин в Телеграм.

Той сподели, че снаряд е уличил жилищна постройка, което е довело да гибелта на брачен партньор и брачна половинка на 87 и 81 години. Сред починалите влседствие на съветската офанзива е и дете.

От Киев оповестиха, че са прихванали и 14 от общо 15 дрона камикадзе, изпратени през нощта срещи неделя от Русия.

Украйна си върна контрола над южния град Херсон през ноември 2022 година Това беше единственият регионален център, който съветската войска съумя да завладее при започване на нашествието си на украинска територия, само че съумя да го задържи в границите на едвам осем месеца.

Градът се намира по поречието на река Днепър и е значима точка за вероятно нахлуване в южна и югоизточна посока.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР