Най-малко четирима мигранти са загинали, а 51 са в неизвестност,

...
Най-малко четирима мигранти са загинали, а 51 са в неизвестност,
Коментари Харесай

Четирима мигранти загинаха, а 51 са в неизвестност след корабокрушение край Тунис

Най-малко четирима мигранти са починали, а 51 са в неопределеност, откакто корабът им е потопен край остров Керкена, който принадлежи на Тунис, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция, като се базира на източник от туниското правораздаване.

Той е споделил, че всички мигранти на борда са били от Субсахарска Африка.

От началото на годината до 20 юли бреговата защита на Тунис е намерила 901 тела на удавени мигранти край крайбрежията на страната, заяви туниското вътрешно министерство предишния месец. Това е невиждано висок брой на починалите мигранти край крайбрежията на северноафриканската страна.

Тунис измести Либия като съществена точка за отплаване на африкански мигранти, които се стремят да доближат до Европа.

Две лодки с мигранти са потънали край италианския средиземноморски остров Лампедуза през уикенда, съобщи ДПА. Италианската брегова защита заяви, че са били избавени 57 души. Намерени са телата на стара жена и 11-месечно дете, а 30 души, които са били на борда, са в неопределеност. Властите се притесняват, че броят на жертвите може да нарасне.

Видео, публикувано от бреговата защита, демонстрира трагичното избавяне на хората, които са изтегляни на избавителни лодки от доста високи талази.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР