Най-малко четирима души загинаха при силните бури, връхлетели Централна Европа

...
Най-малко четирима души загинаха при силните бури, връхлетели Централна Европа
Коментари Харесай

Има загинали при силните бури, връхлетели Централна Европа днес

Най-малко четирима души починаха при мощните стихии, връхлетели Централна Европа през днешния ден, като ветрове със скорост до 181 километра в час провокираха широкообхватни разстройства в пътуването.

В Полша поривите със скорост до 125 километра в час нанесоха съществени вреди на повече от 500 домове, изкорениха стотици дървета и оставиха 324 000 семейства в страната без ток през нощта. Полицията заяви, че двама души са починали, а двама са били ранени, откакто бурите са преобърнали огромен кран на строителна площадка в Краков. Друг човек е бил погубен от дърво, паднало върху автомобила му в западната част на страната.

Чешката република също беше наранена, като повече от 300 000 семейства останаха без електричество, а трафикът беше доста нарушен, защото паднали дървета блокираха пътища и железопътни линии. Най-силните ветрове с пориви от 181 км/ч бяха регистрирани на Снежка, най-високата чешка планина, в северната част на страната. Три деца бяха откарани в болница с пострадвания след автомобилна злополука в югозападната част на страната. Вятърът вдигнал предния похлупак на автомобила, вследствие на което водачът се завъртял и се блъснал челно в различен автомобил. Ветровете също по този начин повредиха или унищожиха покриви в цялата страна.

В Нидерландия мощните ветрове раниха трима души, в това число служител на реда. Полицаят е бил ранен от покрив, който се е откъснал от комерсиална постройка в Дуйвен, покрай Арнем, заяви публичната телевизия NOS. Пожарникари също трябваше да извадят двама души от автомобил, откакто върху него падна дърво в южния град Мааслуис. По-късно те бяха откарани в болница. Амстердамското летище " Схипхол " заяви за закъснения на полетите до 45 минути, а някои железопътни транспорти бяха анулирани.

Британската метеорологична работа издаде рядко срещано предизвестие за " червен код " за четвъртък и петък, предупреждавайки за " заплаха за живота " от мощни пориви в Югозападна Англия и Южен Уелс.

Ирландия също предизвести за " мощни и разрушителни ветрове " и опция за наводнения по крайбрежието.

В Северна Германия 37-годишен водач е бил погубен от паднало дърво покрай град Бад Бевенсен. Драматични фрагменти на вълна, която разрушава прозорците на ферибот по река Елба, бяха необятно публикувани в обществените мрежи. Училищата бяха затворени в няколко провинции, а полицията предизвести жителите да си стоят у дома и да заобикалят паркове и гори. Най-силните ветрове бяха усетени на Брокен, най-високата точка в планината Харц в Централна Германия, със скорост до 152 км/ч. Влаковете на дълги дистанции бяха спрени в цяла Северна Германия, в това число в Хамбург, Берлин и Бремен, най-рано до обяд в четвъртък, заяви националният железопътен оператор Deutsche Bahn. Авиокомпанията Lufthansa анулира 20 полета за Хамбург, Берлин и Мюнхен от Франкфурт, осведоми " Нова ". Очаква се бурите да продължат през петък и събота, като в доста региони се чакат ураганни ветрове.

Белгия заяви, че слага крайбрежните си региони под оранжев код на паника, втората най-висока степен след алената.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР