Най-малко четирима души са загинали, а стотици са ранени, след

...
Най-малко четирима души са загинали, а стотици са ранени, след
Коментари Харесай

Жертви и ранени след рухване на трибуна по време на корида в Колумбия

Най-малко четирима души са починали, а стотици са ранени, откакто естрада се срути по време на битка с бикове в централната част на Колумбия.

Появиха се фрагменти, на които се вижда по какъв начин дървената естрада, цялостна със фенове, пада на стадион в община Ел Еспинал, департамент Толима. Вижда се и по какъв начин хората бягат в суматоха.

100s injured and mutiple deaths in stadium collapse at bullfight in El Espinal, Colombia.

— hema rani (@hema4pk)

 Тежкият случай е станал в неделя по време на обичайното събитие “corraleja”, когато публиката се предизвиква да излезе на кръга, с цел да се включи в битката с биковете.

Съществуват опасения, че броят на жертвите ще нарасне още повече. Един бик е избягал от стадиона, предизвиквайки спомагателна суматоха в града.

Местният консултант Иван Ферни Рохас съобщи, че болничното заведение и службата за спешна помощ в града не са в положение да се оправят с броя на ранените, оповестява вестник El Tiempo. “Нуждаем се от поддръжката на колите за спешна помощ и прилежащите лечебни заведения, доста хора към момента са без надзор”, сподели още Рохас, написа БГНЕС.

Новоизбраният президент на Колумбия Густаво Петро прикани за възбраната на такива събития, свързани със гибелта на хора и животни, и акцентира, че това не е първият сходен случай.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР