Най-малко четирима души са загинали, а други няколко са в

...
Най-малко четирима души са загинали, а други няколко са в
Коментари Харесай

Най-малко четирима са загинали при взрив в електроцентрала край Болоня

Най-малко четирима души са починали, а други няколко са в неопределеност след детонация във водноелектрическа централа в Северна Италия. Взривът е станал под водата в централата на езерото Сувиана, на 70 км от град Болоня. Засегнатият регион се намира на 30 м под повърхността на езерото.

Кметът на близкия град Камуняно съобщи пред осведомителна организация Ansa, че се допуска, че пожарът е избухнал по време на ремонтни действия. Префектът на Болоня Атилио Висконти съобщи, че огънят е избухнал, когато на осмия етаж под повърхността се е взривила турбина, което е довело до наводнение. Един от водолазите, участващи в интервенцията по търсене и избавяне, съобщи пред италианския вестник La Repubblica, че е съумял да доближи до седмия под земята, само че не е могъл да локализира тримата затрупани по-надолу хора. 

 

 
Инцидентът се е случил по време на процедура по модернизиране на електрическата система на постройката. Алтернатор се е взривил в турбината, предизвиквайки сериозна детонация. Очакваме избавителни екипи да продължат да търсят изчезналите.
Атилио Висконти, префект на Болоня

Според италианските медии двама мъже са били откарани в интензивно поделение. Кметът на Болоня Матео Лепоре, който посети мястото на случая, съобщи, че изискванията за издирвателните екипи са " в действителност комплицирани ". Той съобщи, че това е една от най-тежките трудови нещастия в най-новата история на Италия.

Главният прокурор на града Джузепе Амато сподели пред италианските медии, че следствието ще стартира, откакто заводът бъде обезопасен и изчезналите хора бъдат открити. Причината за случая към момента не е открита, само че случилото се евентуално ще ускори опасенията на синдикатите по отношение на сигурността на работното място в Италия. Два от най-големите синдикати в страната ще проведат четиричасова общонационална стачка в четвъртък в символ на митинг по този въпрос.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР