Най-малко четирима души са пострадали при руска въздушна атака срещу

...
Най-малко четирима души са пострадали при руска въздушна атака срещу
Коментари Харесай

Киев свали 8 ракети и 18 дрона за нощ, четирима пострадаха

Най-малко четирима души са потърпевши при съветска въздушна офанзива против украинската столица Киев тази нощ. Украинските въоръжени сили обявиха, че са свалили всички осем балистични ракети както и 18 дрона Шахед. Междувременно стана ясно, че президентът на Украйна Володимир Зеленски ще се срещне с американския президент Джо Байдън във Вашингтон, както и с ръководителят на Камарата на представителите Майк Джонсън. Той ще приказва и пред сенаторите. 

“Утре и вдругиден ще бъда във Вашингтон с моя екип. Ще се срещна с президента Байдън и Конгреса. Ще обсъдим значими въпроси ”, сподели украинският президент Володимир Зеленски.

Зеленски е провел “кратък и прям ” диалог с премиера на Унгария в Буенос Айрес, където участваха на полагането на клетва на новоизбрания аржентински президент Хавиер Милей. Разговорът идва в миг, откакто Виктор Орбан заплаши да блокира спомагателното изпращане на помощ от Европейския съюз за Киев. Междувременно родственици и поддръжници на бойци, пленени от Русия след боевете в Мариупол, излязоха по улиците на Киев, с цел да желаят завръщането на обичаните си хора. 

 
Това е значимо по доста аргументи. Една от тях е да се концентрира вниманието на интернационалната общественост върху този проблем, тъй като те биха могли да намерят метод да окажат въздействие върху Руската федерация, с цел да освободят нашите бойци.
Валерия Суботина, член на Азовската бригада

 

Русия пое контрола над Мариупол през май предходната година след близо тримесечна блокада, която трансформира огромна част от стратегическия пристанищен град в руини. Украинските бойци се отбраняваха в стоманодобивния цех в Азовстал в продължение на седмици, преди тяхното държавно управление да им подреди да се откажат, с цел да се спасят. След като те се предадоха, стотици бяха взети в плен от Русия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР