Най-малко четирима души бяха убити и 15 ранени при самоубийствен

...
Най-малко четирима души бяха убити и 15 ранени при самоубийствен
Коментари Харесай

Атентат в Кабул в изборен център. Има загинали и ранени

Най-малко четирима души бяха убити и 15 ранени при гибелен атентат в Кабул против административен център за регистрация в изборните описи, предава Франс прес по данни от министерството на опазването на здравето.

" Хората се бяха струпали, с цел да си получат персоналните карти, когато детонацията избухна на входа. Беше камикадзе, има жертви, още не знаем какъв брой са “, съобщи шефът на полицията в Кабул Давуд Амин.

Атентатът е осъществен в западната част на афганистанската столица в квартал, обитаем най-вече с шиити. Атаката е първата в Кабул против регистрационен център за изборите, планувани за 20 октомври. Регистрацията за гласоподаване стартира на 14 април.

Миналата седмица трима чиновници на изборната комисия и двама служители на реда бяха отвлечени в провинция Гор, Централен Афганистан, и освободени 48 часа по-късно след намесата на старейшините. Местните управляващи упрекнаха талибаните за отвличането.

При последния атентат в Кабул, тъкмо преди месец, в първия ден от новата персийска година, бяха убити над 30 души, още минимум 70 бяха ранени. Отговорност за това пое ДАЕШ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР