Най-малко четирима души бяха ранени в Масачузетс в поредица от

...
Най-малко четирима души бяха ранени в Масачузетс в поредица от
Коментари Харесай

Над шестима са ранените при поредица от газови експлозии в Масачузетс

Най-малко четирима души бяха ранени в Масачузетс в поредност от газови детонации, засегнали над 70 къщи в градовете северно от Бостън. Населените места са евакуирани, до момента в който избавителните екипи се пробват да се борят с пожарите и да изключат поетапно газовите и електропреносните мрежи.

Властите в Масачузетс приканиха всички поданици на домове, обслужвани от " Колумбия Газ " в Лорънс, Андовър и Северен Андзор да изоставен жилищата си и това провокира безпорядък и тежък трафик по пътищата, до момента в който локалните хора се опитваха да схванат какво се случва. Възможно е броят на домовете, в които е имало детонация, да доближи 100, съобщи шефът на полицията Джозеф Соломон.

Жител на един от засегнатите квартали споделя по какъв начин се е натъкнал на избухнал пожар в подземието на къщата му. Много хора бяха излезли от домовете си, тъй като са усетили пушек или задушлива миризма. Това евентуално е продотвратило причиняването на повече жертви и потърпевши при серията от произшествия.

Някои от хората в тези региони описват, че са усетили и земетресения, евентуално породени от детонациите. Засега управляващите не споделят съмнения за умишлени дейности. Повечето квартали са нъпълно изключени от газовата и електрическата мрежа и тънат в мрачевина.

Агенцията за ръководство при изключителни обстановки разгласи, че пожарите по газовите линии са провокирани от високо налягане, само че аргументите към момента се проверяват. От газовата компания, която обслужва кварталите, побързаха да заявят, че ще създадат усъвършенствания по системата за доставяне на жилищата.

Газовите детонации не са необичайност в Съединени американски щати през последните години. Седем души починаха в Мериленд през 2016 г при разнообразни детонации и пожари. През 2014 гърмеж в Източен Харлем умъртви осем души и рани към 50. Компаниите - снабдители постоянно отнасят големи санкции, свързани с пропуски при сигурността. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР