Най-малко четири деца са били убити от мъж с брадва

...
Най-малко четири деца са били убити от мъж с брадва
Коментари Харесай

25-годишен мъж уби четири деца с брадва в детска градина в Бразилия

Най-малко четири деца са били убити от мъж с секира в детска градина в град Блуменау в Южна Бразилия, оповестиха локални управляващи, предава BBC. Други четири деца бяха ранени от 25-годишния мъж, който влезе в детската ясла към 09.00 часа локално време в сряда. Служители на болничното заведение споделиха, че всички ранени са на възраст под три години. Полицията сподели пред локалните медии, че нападателят се е предал и че е бил арестуван, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Пожарникарите споделиха, че към 40 деца са били в яслата по време на офанзивата. Те прибавиха, че нападателят е прескочил стена, с цел да влезе в постройката и явно се е насочил към жертвите случайно. Родителите хукнали към детската градина, откакто новината за случая се разнесла. Градските управляващи стопираха занятията в Блуменау най-малко до на следващия ден. Губернаторът на щата Санта Катарина, където се намира Блуменау, разгласи тридневен печал. Детска градина в щата не за първи път става обект на нахлуване. През 2021 година 18-годишен мъж умъртви двама чиновници и три дребни деца в детска ясла в община Саудадес.

Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва написа в " Туитър ", че случилото се е " колосален акт " и " неприемливо, неуместно действие на ненавист и плашливост " против " почтени, беззащитни деца ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР