Най-малко 90 човека са загинали при двойния край летището в

...
Най-малко 90 човека са загинали при двойния край летището в
Коментари Харесай

Десетки жертви при атентатите в Кабул, Байдън се закани: Ще ви накараме да си платите, няма да простим |

Най-малко 90 индивида са починали при двойния край летището в Кабул, заяви BBC. Ранените са над 1300. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се зарече, че Съединените щати ще намерят виновните за терористичните актове. 

В послание към нацията след двете детонации на летището в Кабул той заяви, че е изискал от Пентагона да бъдат направени проекти за ответен удар по тях, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. С пресекващ от страсти глас Байдън сподели: " Ние няма да извиним, ние няма да забравим. Ние ще ви намерим и ще ви накараме да си платите ".

Президентът сподели още, че евакуацията на американците ще продължи. Разпоредих на командирите си да разработят оперативни проекти за удар по силите на водачите и оборудванията на ИДИЛ-Хорасан (крилото на Ислямска държава). Ние ще отвърнем със мощ и точност в подобаващ миг, на място по наш избор и в момент по наш избор ", сподели Байдън.

Говорителката на Белия дом Джен Саки сподели, че няма да бъде допустимо да бъде евакуиран всеки афганистанец, който желае да напусне страната, преди изтеглянето на американските сили на 31 август. Досега от Афганистан са евакуирани над 100 хиляди души, само че още 1000 американци и доста повече афганистанци се пробват да изоставен страната, заяви АП.

Ген. Кенет Макензи, който координира интервенцията по евакуация, съобщи, че може да се чакат още нападения. 

Талибаните оповестиха, че те са най-пострадали от офанзивата, тъй като са изгубили 28 техни бойци. 13 американски бойци починаха при детонациите в четвъртък пред летището в Кабул. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР