Най-малко 9 души, сред които 2 деца, пострадаха при руски

...
Най-малко 9 души, сред които 2 деца, пострадаха при руски
Коментари Харесай

Ракетен удар в центъра на Днепър, има ранени

Най-малко 9 души, измежду които 2 деца, пострадаха при съветски ракетен удар в центъра на украинския град Днепър. Засегнати са жилищна постройка и здание на украинските служби за сигурност. 

Министърът на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко заяви, че спасителите са претърсили региона за още потърпевши. На видеозапис, оповестен в обществените мрежи, се виждат парчета в двора на огромен комплекс. Млад мъж, живеещ в региона, разяснява: " Добре, че ракетата е блъснала последната част от постройката, която още не е довършена. Ако беше попаднала там, където към този момент живеят хора, несъмнено щеше да има доста жертви ", написа БНР.

Ръководителят на локалната администрация Серхий Лисак уточни, че по предварителна информация ударът е бил нанесен с две ракети Искандер. Възникнал е пожар, който е обхванал към 100 квадратни метра, само че към този момент е сподавен.

Украинският президент Володимир Зеленски е провел незабавна среща с представители на службата за сигурност, вътрешното министерство, спасители и локални представители.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР