Най-малко 85 души са били убити след нападение срещу две

...
Най-малко 85 души са били убити след нападение срещу две
Коментари Харесай

Най-малко 85 убити при нападение в Нигерия

Най-малко 85 души са били убити след нахлуване против две села в понеделник вечерта при серия от конфликти сред земеделци и скотовъди в Централна Нигерия, заяви Франс прес, като се базира на публични източници.

" Бяха открити 85 тела, а 57 ранени бяха приети в болница ", заяви Джоузеф Гванкат, представител на управляващите в окръг Мангу, щата Плато. Информацията бе доказана и от представителя на окръг Мангу Дапут Даниел. 

Първоначално локалните управляващи оповестиха във вторник за гибелта на минимум 30 души.

Нападенията са част от спор сред земеделци и скотовъди, до който се е стигнало след " убийството на фермер на равнищата му преди две седмици ", последвано от " убийството на скотовъд от родственици на фермера ", съобщи Джуни Бала, началник на отдела за изключителни обстановки в щата Плато.

" Хиляди хора, дами и деца, сега са по пътищата и търсят безвредно място, където да се подслонят ", сподели служителят. Той добави, че през вчерашния ден " към момента горяха къщи ".

Местната полиция заяви тази заран, че е арестувала петима души по отношение на изблика на принуждение. Тя е разположила свои сили в региона и " спокойствието се върна ".

Северозападните и централните региони на Нигерия постоянно са сцена на спорове и напрежение по отношение на потреблението на земята и водните запаси, което обтяга връзките сред земеделци и скотовъди. Поредица от убийства, последвани от ответни офанзиви, усили престъпността в района, където банди правят целенасочени набези против села, всеобщи отвличания и грабежи, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР